nieuwsbrief
NIEUWSBRIEF maart 2024


Beste reader,

Mijn laatste nieuwsbrief is van november 2023. Toen zaten we volop in de herfst, nu is het lente. De natuur komt tot leven en en geeft ons nieuwe energie.
Ter inspiratie deel ik enkele van mijn blogs over rituelen bij leven en dood uit de afgelopen periode. Ik wens je veel leesplezier toe!

In mijn werk als ritueelbegeleider merk ik steeds weer hoe belangrijk het is vooraf na te denken over je uitvaartwensen. Het geeft houvast aan de nabestaanden en zorgt ervoor dat er in de dagen tussen het sterven en de uitvaart meer rust is.
Ook niet onbelangrijk, door je tijdig te informeren weet je wat er zoal mogelijk is en kun je de kosten voor een uitvaart beter in de hand te houden. Wat mij betreft is je oriënteren op de inhoudelijke begeleiding van een afscheid minstens zo belangrijk als de uiterlijke vorm.

Dit wetende merk ik dat ik dit onderwerp zelf op de lange baan schuif. Ervan uitgaande dat het nog lang niet zover is. Ik moet er echt een keer een begin mee maken ....

Het andere land

Zacht is de waterkant
zacht is de groene weide;
maar zachter kleurt het land
ginds aan de overzijde.
Het riet, de oeverrand
fluist'ren te allen tijde
beloften in het land
ginds aan de overzijde.

En staande hand in hand
wij zwijgen, turen beide
naar 't licht bewaasde land
ginds aan de overzijde.
Zo na ons hart verwant
zo ver van ons gescheiden;
het onbereikbaar land
ginds aan de overzijde.

Ida Gerhardt

Hoe je een uitvaart zelf al kunt voorbereiden

Onlangs mocht ik voorgaan bij een uitvaart, waarbij de echtgenoot zich al ruim van te voren had verdiept in de mogelijkheden. Daarnaast wilde hij zoveel mogelijk zelf doen. Daardoor was zijn betrokkenheid bij alle stappen na het overlijden van zijn vrouw tot na de dag van de uitvaart groot. Dit ervoer hij als enorm waardevol.
Lees hier mijn blog: https://levenswending.nl/uitvaart/hoe-je-een-uitvaart-zelf-al-kunt-voorbereiden/

Een passend ritueel bij afscheid van werk

Bij het switchen van baan is goed afsluiten net zo belangrijk als goed beginnen. Goed afscheid nemen is regel nummer één en dat betekent niet met de deuren slaan, maar ook niet stilletjes wegsluipen. Een vriendin belde mij in de weken voor het afscheid van haar werk. Naar aanleiding van haar vraag schreef ik een blog met suggesties en mijn werkwijze als je mijn begeleiding wilt bij een ritueel op maat:
https://levenswending.nl/rituelen/afscheid-en-rouw/wat-is-een-passend-ritueel-bij-afscheid-van-werk/

Mijn nieuwe oosterse vloerkleed vol symbolen

Naar aanleiding van de aanschaf van een nieuw vloerkloed schreef ik over de veranderingen in mijn leven en vertel ik over de werking van het persoonlijk symbool als drager van het ritueel en geef ik voorbeelden.
Lees hier mijn blog: https://levenswending.nl/rituelen/mijn-nieuwe-oosterse-vloerkleed-vol-symboliek/

Bloggen is storytelling

Regelmatig schrijf ik blogs voor het online platform voor bewuste, vrouwelijke ondernemers Blogzinnig. Hier deel ik mijn kennis en ervaring over uiteenlopende onderwerpen. Je kunt ze ook lezen op mijn website: www.levenswending.nl

Levenswending

Wil je graag professionele begeleiding bij het inhoudelijk vormgeven van een afscheid? Voel je de behoefte om stil te staan bij een bijzonder overgangsmoment in je leven met een ritueel op maat? Neem dan gerust contact met mij op.

facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet